Archiv prací SOČ


WebArchiv - archiv českého webu
Pokud si chcete text práce nebo její případné přílohy stáhnout, klikněte na odkaz pravým tlačítkem a zvolte volbu Uložit cíl jako. V opačném případě se může stát, že bude Váš prohlížeč chtít soubor zobrazit rovnou a jeho načítání může zvláště u větších souborů trvat dlouho.


« zpět na hlavní stránku

Archiv prací pro 37. ročník SOČ

« zpět na výběr oboru

7. zemědělství, potravinářství, lesní a vodní hospodářství

  1. Inhibující prostředí potravinových hub
    Autor/ři: Jakub Krutský
    Cílem práce bylo zjistit vliv teploty a konzervačních látek na houby, které nejčastěji kontaminují potraviny. Z toho jsem následně mohl vyvodit, jak nejlépe chránit potraviny před jakoukoliv kontaminací houbami.
    Text práce ve formátu PDF
    Přílohy práce: stáhnout přílohu  
  2. Vliv podávání doplňků selenu nosnicím na obsah selenu ve vejcích a čerstvost vajec během skladování
    Autor/ři: Kamila Kumprechtová
    Cílem práce je porovnat vliv podávání doplňku selenu v organické a anorganické formě v krmivu nosnicím kura domácího na obsah selenu ve vejcích, možnosti zvýšení obsahu selenu ve vejcích za účelem jejich využití jako funkční potraviny pro člověka a vliv selenu na čerstvost vajec během skladování.
    Text práce ve formátu PDF
  3. Náhrada sójových extrahovaných šrotů extrudovanou sójou lisovanou ve výživě skotu
    Autor/ři: Ondřej Sluka
    Cílem tohoto projektu je popsat zcela nové zemědělské krmivo, extrudovanou sóju lisovanou, a následně jej porovnat s drahými dovozovými sójovými šroty. V experimentální části projektu jsou porovnávány nejen jakostní parametry a rozbory extrudované sóji lisované se sójovými šroty, ale rovněž ekonomické přínosy a případné rozdíly v užitkovosti dojnic.
    Text práce ve formátu PDF

Správce archivu SOČ – fatkova@nidv.cz | Ochrana osobních údajů