Archiv prací SOČ


WebArchiv - archiv českého webu
Pokud si chcete text práce nebo její případné přílohy stáhnout, klikněte na odkaz pravým tlačítkem a zvolte volbu Uložit cíl jako. V opačném případě se může stát, že bude Váš prohlížeč chtít soubor zobrazit rovnou a jeho načítání může zvláště u větších souborů trvat dlouho.


« zpět na hlavní stránku

Archiv prací pro 44. ročník SOČ

« zpět na výběr oboru

7. zemědělství, potravinářství, lesní a vodní hospodářství

  1. Opiové alkaloidy v máku - fakta a mýty
    Autor/ři: Adéla Mikšíková
    Cílem práce je zamezit šíření pověr ve společnosti, objasnit rozdíl mezi potravinářským a technickým (dovozovým) mákem a představit využitelnou metodu v domácích podmínkách, jak se zbavit opiových alkaloidů v neznámém vzorku máku.
    Text práce ve formátu PDF
  2. Moderní trendy v pekařské technologii. Hodnocení technologických a senzorických vlastností listového těsta vyrobeného z bio celozrnné špaldové mouky.
    Autor/ři: Nikola Junková
    Cílem práce bylo zhodnotit technologické znaky a vlastnosti těsta z bio špaldové mouky celozrnné a porovnat výsledky s pšeničnou moukou hladkou a bio špaldovou moukou hladkou. Konečným výstupem práce bylo představit výrobky z bio celozrnné špaldové mouky, které by měly potenciál uspět na trhu s cereálními produkty, stanovit surovinové náklady výrobků a zhodnotit přínos výrobků z nutričního hlediska.
    Text práce ve formátu PDF
  3. Mohou dusičnany změnit reakci zemědělských plodin na nedostatek vody?
    Autor/ři: Daniela Zábojová
    Tato práce se zabývá nadbytkem dusičnanů v rostlinách a jejich reakcí na nedostatek vody. Cílem práce bylo zjistit, jestli rostliny reagují na supraoptimální nitrátovou výživu ve vybraných znacích spojených s využitím vody a jestli se tato reakce může mezi druhy lišit. Na základě vystavení rostlin postupnému vysychání bylo dalším cílem ukázat, jak rostliny reagují na zvyšující se nedostatek vody a jak může být jejich reakce ovlivněna zvýšenou dostupností nitrátu v kultivačním substrátu.
    Text práce ve formátu PDF

soc.cz